You need to see it to believe it

Ontmoet locals, bezoek bezienswaardigheden en ontdek de geschiedenis

Unieke tour door Ghana

Maak je reis naar het Kwaku Festival Ghana compleet en neem tijdens je verblijf deel aan onze exclusieve tour. Er is plek voor iedereen die de tradities en geschiedenis van onze voorouders wilt ontdekken en benieuwd is naar zijn Afrikaanse roots of behoefte heeft aan een spirituele reis.

Ben jij die persoon? Boek dan snel je groepsreis via onze website.

Het jaar van terugkeer


De president van Ghana heeft dit jaar uitgeroepen tot “Het jaar van terugkeer”.
Alle personen van Afrikaanse afkomst in de diaspora zijn uitgenodigd om massaal terug te keren naar Ghana, de symbolische poort van West-Afrika. Stap in de voeten van onze voorouders en keer terug naar de plek waar het allemaal voor jou begon.

Zij gingen je voor

Net terug van Accra naar de VS. Wat het zo geweldig maakte, was deze zeer warme verwelkoming die ik voelde van de Ghanezen. Ze zijn een speciaal volk, Gods volk, vol liefde. Ik kan de echte en oprechte, hoorbare akwaaba(welkom) niet uitleggen die Ik voelde, elke dag dat ik er was bij elke interactie. Ik heb nooit een vreemdeling ontmoet. Ik werd altijd Ma of zus genoemd en gerustgesteld dat ik nu thuis was. Eén volk, één liefde

Zie, hoor en ervaar Ghana van dichtbij

Ontdek samen met andere reizigers belangrijke historische plekken tijdens onze exclusieve tour. Ontmoet de lokale bevolking van Ghana die je met open armen zullen verwelkomen in hun land. Laat je kennis verbreden door onze ervaren reisgidsen die staan te popelen om al je vragen te beantwoorden.

Bezienswaardigheden

Onze ervaren reisgidsen nemen je mee naar de meest indrukwekkende plekken in Ghana. Denk aan een bezoek aan slavenforten of de mooiste natuurgebieden en tropische bossen.

Cape Coast Castle and Elmina Castle

Cape Coast Castle is één van de bekendste slavenforten in Ghana. In de donkere kerkers van deze burcht werden tot slaaf gemaakte Afrikanen onder barre omstandigheden vastgehouden in afwachting van hun verscheping naar “de Nieuwe Wereld”.

Het nabijgelegen Fort van Elmina werd 155 jaren eerder dan Cape Coast Castle gebouwd. Naar schatting werden hier jaarlijks 30.000 mensen tot slaaf gemaakt. Dit slavenfort behoort tot één van de oudste permanente gebouwen van West-Afrika. Leer meer over de slavenhandel tijdens je bezoek aan de slavenforten in Ghana.

Assin Manso – Slave River

Aan de rand van de stad Assin Manso bevindt zich de zogenaamde “slaven rivier”. Hier kregen de tot slaaf gemaakte Afrikanen, na een lange tocht door dichte bossen en stoffige savanne, de gelegenheid zich te wassen. 

De Afrikanen die te zwak waren om het laatste stuk naar de forten af te leggen werden ter plekke omgebracht en begraven op de oever van deze rivier. Hierdoor is het geloof ontstaan dat de rivier zijn roodachtige kleur dankt aan al het bloed dat daar, ten tijde van de slavernij, onnodig vergoten is. Op locatie zullen wij op passende wijze deze leed herdenken door middel van zang, muziek en speeches.

Kakum Nationale Park

Het Kakum Nationale Park is de bekendste regenwoud van Ghana. Dit tropische bos is voorzien van stevige luchtbruggen die je naar de hoogste plekken meenemen. Wist je trouwens dat sommige geneeskrachtige planten in dit beschermd natuurgebied ook in Suriname te vinden zijn?

Altijd al nieuwsgierig geweest naar welke bladeren goede pijnstillers zijn? En welke sappen uit bomen ontsmettend werken bij een geïnfecteerde snee? Onze ervaren gidsen geven met alle plezier antwoord op al jouw brandende vragen.

Reis & Verblijf

Voordat u op reis gaat richting Ghana is het noodzakelijk om geïnformeerd te zijn over de reis en verblijf. Hoe lang duurt de vlucht? Wat moet u meenemen op reis? Waar moet u rekening mee houden? Hoe zit het met het eten en verblijf? Hoe zit het met de kosten en wisselkoers?

Wat kost de reis?

Backpackers

De backpacker pakket geeft meer vrijheid en regie in uw reis. U bepaalt zelf uw verblijfplaats en uw bezienswaardigheid programma. Deelname aan sommige gezamenlijke activiteiten is inbegrepen. Aan de hand van een bezienswaardigheid /activiteiten overzicht bepaalt u zelf aan welke
gezamenlijk activiteit u met de reisgroep wilt deelnemen (op basis van vervoer).

Eenmalige kosten:

€950
16 dagen

Toeristisch / historisch

Dit tourpakket brengt u langs de diverse historische en bezienswaardige plekken in Ghana. Op een ontspannen wijze wordt u geïnformeerd over de veelzijdig geschiedenis van Ghana en de culturele rijkdom van het land.

Eenmalige kosten:

€1500
16 dagen

Spiritueel / historisch

Dit tourpakket gaat dieper dan alleen maar het bezichtigen van de historische plekken. Deelnemers met dit pakket zullen op gepaste wijze hun eer betonen aan de voorouders die
onrecht aangedaan is. Zang, dans, verhaal vertellingen en plengoffers zijn enkele van de diverse uitingen.

Eenmalige kosten:

€1650
16 dagen

Kwaku zoals u het gewend bent, maar dan groter. Bezoek het festival en ontmoet de lokale bevolking en internationale bezoekers..

Ghana is een van de snelst groeiende economieën van Afrika. Promoot je bedrijf, dienst of product bij een nieuwe doelgroep.

Bekijk de reis en verblijf pagina voor al uw vragen., Mocht u vraag er niet tussen zitten, dan kunt u contact met ons opnemen.

Inschrijven niet meer mogelijk!

Het is niet meer mogelijk u in te schrijven voor het festival en de tour. Volgend jaar is het weer mogelijk. Meld u aan om een notificatie te krijgen wanneer de inschrijvingen weer mogelijk zijn.