Kort over Ghana

Ghana is een land met een rijke geschiedenis, dat grenst aan Ivoorkust, Burkina Faso en Togo. De hoofdstad Accra zit aan de kust van de Atlantische oceaan en vormt het economische en politieke centrum van het land. Ghana is sinds 1957 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk, maar Engels is nog steeds de voertaal gebleven.Het land is rijk aan verschillende stammen die elk hun eigen culturele gewoontes en tradities hebben. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens hun bezoek aan stukken regenwoud, nationale parken, watervallen en wilde diersoorten. Kortom, je staat geen moment stil!

Statistieken

Officiële naam:

Republiek Ghana

Oppervlakte:

238.533 km²

Hoofdstad:

Accra

Inwoneraantal:

24.233.431 inwoners (2010)

Regeringsvorm:

Constitutionele democratie

Vliegduur:

Vliegduur: circa 5 uur en 45 minuten

Impressie van de dorpen en bevolking

Verblijf

We hebben verschillende soorten verblijf plekken afhankelijk van de gekozen pakket.

backpackers-verblijven-in-tenten

Tenten en hangmatten

De backpacker heeft meer vrijheid en regie tijdens zijn verblijf. Zij zullen voornamelijk onder de lokale bevolking zijn.

Pacific hotel

De Pacific Hotel is een kleinschalig familiehotel op slecht 30 minuten afstand van Kotoka Int. Airport. Het hotel beschikt over ruime nette tweepersoonskamers en is voorzien van airco/ventilatie, toilet en badkamer. Het hotel heeft 2 verdiepingen (zonder lift), 15 kamers en is gesitueerd langs een meer,. Aangrenzend ligt een grote groene tuin met kokospalmen en 3 grote zomer hutten voorzien van relaxstoelen en 2 hangmatten.

De sfeer van het hotel is ontspannen kunt bijkomen van alle activiteiten. Het zeer gastvrij personeel staat 24/7 voor u klaar. Verder is er een was- en strijkservice aanwezig en wordt er dagelijks ontbijt geserveerd tussen 7 en 9 uur ‘s ochtends

Toeristisch-verblijf-in-Pacific-hotel-ghana-1
spiritueel-verblijf-in-atiwa-guesthouse-in-ghana

Atiwa guesthouse

Atiwa Guesthouse ligt in de stad Ashonman., zo’n 16 km van Dzorwulu en 17 km van de hoofdstad Accra. De bed & breakfast beschikt over gratis WiFi, een bar, een gemeenschappelijke lounge en een terras.

Alle accommodaties zijn voorzien van een zithoek, flatscreen-tv met satellietzenders en eigen badkamer (incl. gratis toiletartikelen en een bad of een douche). U kunt tegen een toeslag gebruikmaken van handdoeken en beddengoed.
Ook wordt er elke ochtend een continentaal ontbijt geserveerd.

Tegen een toeslag kunt u gebruik maken van de pendeldienst van en naar de luchthaven Kotoka International (22 km van de accommodatie)

Anomabo resort

Het Anomabo resort is gelegen op Anomabo, 116 km ten westen van de hoofdstad Accra en langs de kustlijn. De stad was ooit een belangrijk centrum van de slavenhandel en heeft nu één van de meeste slavenforten van Ghana.

De naam “Anomabo” betekent letterlijk “vogel rots”, vanwege een bijzondere rots in de buurt waar zeevogels tijdens bepaalde seizoenen nestelen. Deze rots heeft volgens de oudere bewoners een spirituele karakter.

Het resort ligt in een unieke palmachtige omgeving en is zeer toegankelijk. Met uitzicht op de Atlantische Oceaan en parelwitte zandstranden, zult u uw ogen uitkijken.

spiritueel-verblijf-in-anomabo-resort-in-ghana

Dit moet je weten!

Weer en klimaat

Ghana heeft een tropisch klimaat. De temperaturen schommelen het gehele jaar tussen de 25 en 35 graden. In het regenseizoen van juni tot september is er gemiddeld 3 keer per week een zware regenbui.

Taal

Engels is de officiële taal in Ghana. Daarnaast worden er nog verschillende lokale talen gesproken.

Vaccinatie (inenting)

Voor een bezoek aan Ghana is het verplicht om u te laten vaccineren tegen gele koorts. Daarnaast zijn er één of meerdere vaccinaties die worden aanbevolen.

Malaria

Net als in Suriname komt in Ghana malaria voor. Indien u een bezoek naar het binnenland plant, worden voorzorgsmaatregelen sterker aangeraden dan bij verblijf in de hoofdstad.

Geld en Geldzaken

In Ghana wordt betaald met de Ghanese cedi (GHS). Afhankelijk van de dagkoers is de wisselkoers bij benadering ongeveer:

  • 1 EUR = 4,12 GHS
  • 1 USD = 3,84 GHS

Tijdsverschil

 In Ghana is het twee uur later t.o.v. Nederland. En 3 uur vroeger t.o.v. Suriname.

Telefonie

De landcode (of landnummer) van Ghana is 00233 of +233. Vanuit Ghana naar Nederland bellen = 0031 of +31. Vanuit Ghana naar Suriname bellen = 00597 of +597. (Als u een landcode gebruikt, moet u de eerste 0 van het te bellen nummer weglaten).

Internet

In het hotel is er internet (wifi) beschikbaar. In de dorpen is vaak geen internet.

Elektriciteit

In Ghana heeft u een verloopstekker nodig volgens het Amerikaans model (oftewel, een“driepoot” stekker). Houd rekening met periodieke stroomuitval.

Hulpdiensten

Mocht u in het geval van nood hulp nodig hebben van politie, brandweer en/of ambulance, dan kunt u gebruik maken van onderstaande alarmnummers.

  • – Politie: 191
  • – Ambulance: 193

Voeding

Aan de kustlijn zijn eet gelegenheden waarbij je gerechten die rijk zijn aan groenten kunt nuttigen over het algemeen lastig te vinden.

Souvenirs

Op lokale markten kunt u souvenirs of handgemaakte artikelen kopen zoals maskers, trommels, stoffen of slippers.. Het is mogelijk om  te onderhandelen over de prijs. Bij twijfel kunt u altijd uw reisgids om hulp vragen. Wees u bewust van het feit dat onderhandelen onderdeel vormt van de West-Afrikaanse cultuur. Met een glimlach krijgt u zeker wat u hebben wilt.

Kraanwater

Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Indien u niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, kook dan het water gedurende 5 minuten. Na het water afgekoeld te hebben kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen en het wassen van groente en/of fruit.

De reisleiders zullen zorg dragen dat er voldoende mogelijkheid is om water in flessen te kopen.

Begeleiders

Gedurende uw verblijf in Ghana zijn er nederlands- en engelstalige begeleiders die u van dienst zijn en daar waar nodig de juiste assistentie zullen verlenen. Naast een vast programma is er voldoende ruimte voor eigen invulling van de dag. Bovendien staan de begeleider open voor bijzondere wensen of suggesties.

Heeft u nog vragen?

Inschrijven niet meer mogelijk!

Het is niet meer mogelijk u in te schrijven voor het festival en de tour. Volgend jaar is het weer mogelijk. Meld u aan om een notificatie te krijgen wanneer de inschrijvingen weer mogelijk zijn.