Glenn Helberg

Glenn Helberg
Glenn Helberg, geboren en getogen in Curacao, is na het afronden van de middelbare school aldaar in Utrecht geneeskunde gaan studeren. Vervolgens specialiseert hij zich in de psychiatrie in Groningen en in de kinder- en jeugdpsychiatrie in Utrecht. Het dominante westerse perspectief op ziekte en gezondheid neemt hij tot zich. Doch tegelijkertijd ontwikkelde hij zich door zelfstudie tot een transcultureel psychiater. Van de visie op ziekte en gezondheid van andere windstreken neemt hij kennis.

Naast zijn dagelijkse poliklinisch werk, geeft hij veel workshops en colleges onder andere over (seksuele) diversiteit, culturele psychiatrie, racisme, vaderschap en criminaliteit.

Via het programma The Therapist, die te zien is op de internationale televisiezender Viceland, probeert Glen Helberg de spreekkamer om te ruilen tot een maatschappelijk vak.

Tijdens het Kwaku Festival Ghana zal Glen Helberg zijn kennis en kunde over transcultureel psychiatrie inzetten bij de begeleiding van de deelnemers. Waarbij het omgaan met de emoties en deze een plek geven in de persoonlijke groei een rode draad vormt.

Inschrijven niet meer mogelijk!

Het is niet meer mogelijk u in te schrijven voor het festival en de tour. Volgend jaar is het weer mogelijk. Meld u aan om een notificatie te krijgen wanneer de inschrijvingen weer mogelijk zijn.