Akwaaba, Kind van afrika

Je zult geen vreemdeling tegenkomen, Je bent weer thuis.

Wat houdt het festival in?

Volgens de West-Afrikaanse traditie draagt de zoon die geboren is op woensdag de naam Kwaku.

Op 1 juli 1963 werd er ter ere van de 100 jarige juridische afschaffing van de trans-atlantische slavernij, in Suriname, een beeld ter nagedachtenis van dit leed onthuld. De onthulling viel op een woensdag en daardoor wordt het beeld Kwaku genoemd.

Het beeld weergeeft de verbreking van de ketening aan en daarmee ook de vrijheid. In Suriname wordt dit Keti Koti genoemd, “de gebroken ketting”. In Nederland werd de grootste multiculturele festival het Kwakoe festival genoemd. In Ghana zullen wij aan dit festival een nieuwe dimensie toevoegen:

“De ontplooiing, terugkeer en presentatie van de talenten van Afrika en de Afrikaanse diaspora”

Het festival zal een podium bieden aan de lokale en regionale talenten uit West-Afrika, Caraïben, Zuid-Amerika en overige diaspora broeders en zusters. Die vanuit de oorsprong, hun culturele raakvlakken in kennis en kunde met elkaar gaan delen.

Een familie festival

Het is een familie festival waarbij elk lid van de familie een speciale onderdeel binnen de programmering en indeling van het festivalterrein krijgt. Cultuur, sport, entertainment, educatie en business mogelijkheden zijn de basis ingrediënten van het festival.

Met het uiteindelijk resultaat wensen wij te bereiken dat de inwoners van Ghana en de Afrikaanse diaspora hun basisovereenkomsten zullen ontdekken. En dat zal leiden naar meer onderlinge contact, ontwikkelingen en mogelijke ondernemerschap.

Waar wordt het festival gehouden?

Efua Theodora Sutherland was een multidisciplinaire Ghanese cultuuractivist.

Sutherland’s panafrikanisme kwam tot uiting in haar steun voor haar principes en haar samenwerkingsverbanden met Afrikaanse en Afrikaanse diaspora-persoonlijkheden in een reeks disciplines, waaronder interacties met Maya Angelou, WEB Du Bois en Shirley Graham du Bois, Martin Luther King en Coretta Scott King en veel meer.

In de jaren negentig was ze de inspiratie achter het tweejaarlijkse pan-Afrikaanse Festival van Theaterkunsten (PANAFEST)

Efua Sutherland Children’s Park

Wat kan je verwachten?

Ons festival is een mix van unieke culturen, muziek, eten en een groot aantal bezoekers uit meerdere landen die graag elkaars culturen willen leren kennen.

Met fascinerende shows en exposities worden de 3 weekenden sfeervol aangeboden  aan bezoekers en publiek.

Markt & Bazaar

Op het festival vindt u op de markt / bazaar handelswaar, kunst en producten die te koop zijn. Het is gewoon een leuke markt van traditionele en moderne Afrikaanse producten.

Food Courts

Op onze food court kunt u kennis maken met de Afrikaanse kookkunst. U vind er echter niet alleen Afrikaans eten, maar ook Caraibisch en Zuid Amerikaans eten met een Afrikaanse geschiedenis.

Beauty & Lifestyle

Op het festival vindt u ook exhibities van kleurrijke Afrikaanse mode, mooie moderne authentieke Afrikaanse kunst en natuurlijke wellness producten voor huid en haar. Ook vind u er juwelen, kralen en nog veel meer.

Podia

Het hoofdpodia richt zich op populaire entertainment en muziek. Wij promoten jonge talentvolle entertainers en vinden het belangrijk dat zij een platform krijgen waar zij zich kunnen presenteren aan een breed publiek.

Educatie & Informatie

Met zulke diverse bezoekers uit meerdere culturen kan het niet anders dat er serieuze en interessante gesprekken zullen zijn onder de deelnemers. Daarom bieden wij georganiseerde debatten, lezingen en workshops aan.

Voetbal Toernooi

Meerdere voetbalelftallen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het Kwaku Festival Ghana voetbal toernooi. Zij zullen strijden voor het Door of Return bokaal. Het word een echt Door of Return toernooi want elk team zal het toernooi in gaan in de kleuren van hun favoriete voetbal land.

Een belangrijke onderdeel van de programmering is sport en spel activiteiten ontplooien, informatieve en educatieve invullingen en een belangrijke entertainment gehalte.

Het doel van het festival

  • Meer bewustwording en historie besef
  • Meer nieuwsgierigheid creëren naar elkaars verhaal
  • Het bieden van een podium voor talenten
  • Het bevorderen van ondernemerschap
  • Het bereiken van een grote groep potentiële consumenten
  • Het bereiken van een brede doelgroep (gezinnen, jongeren, diverse culturen)
  • Brede sympathie met het festival (ook buiten de doelgroepen)
  • Activiteiten voor diverse leeftijdscategorie en doelgroepen
  • Lokale, regionale en internationale toerisme bevordering
  • Aantrekkelijker festival voor sponsors en participanten
Beleef en ontdek Ghana zoals nooit tevoren. Ga mee op een spirituele en historische reis.

Ghana is een van de snelst groeiende economieën in Afrika. Participeren in het Festival betekent dat u uw bedrijf, dienst of product kunt introduceren bij een nieuwe doelgroep.

Bekijk de reis en verblijf pagina voor al uw vragen, mocht u vraag er niet tussen zitten kunt u contact met ons opnemen

Reis & Verblijf

Voordat u op reis gaat richting Ghana is het noodzakelijk om geïnformeerd te zijn over de reis en verblijf. Hoe lang duurt de vlucht? Wat moet u meenemen op reis? Waar moet u rekening mee houden? Hoe zit het met eten en verblijf? Hoe zit het met de kosten en wisselkoers?

Wat kost de reis?

Backpackers

De backpacker pakket geeft meer vrijheid en regie in uw reis. U bepaalt zelf uw verblijfplaats en uw bezienswaardigheid programma. Deelname aan sommige gezamenlijke activiteiten is inbegrepen. Aan de hand van een bezienswaardigheid /activiteiten overzicht bepaalt u zelf aan welke
gezamenlijk activiteit u met de reisgroep wilt deelnemen (op basis van vervoer).

Eenmalige kosten:

€950
16 dagen

Toeristisch / historisch

Dit tourpakket brengt u langs de diverse historische en bezienswaardige plekken in Ghana. Op een ontspannen wijze wordt u geïnformeerd over de veelzijdig geschiedenis van Ghana en de culturele rijkdom van het land.

Eenmalige kosten:

€1500
16 dagen

Spiritueel / historisch

Dit tourpakket gaat dieper dan alleen maar het bezichtigen van de historische plekken. Deelnemers met dit pakket zullen op gepaste wijze hun eer betonen aan de voorouders die onrecht aangedaan zijn. Zang, dans, verhaal vertellingen en plengoffers zijn enkele van de
diverse uitingsvormen.

Eenmalige kosten:

€1650
16 dagen

Inschrijven niet meer mogelijk!

Het is niet meer mogelijk u in te schrijven voor het festival en de tour. Volgend jaar is het weer mogelijk. Meld u aan om een notificatie te krijgen wanneer de inschrijvingen weer mogelijk zijn.